Documentaire Sky Gods

23 november werd de documentaire Sky Gods van klimaatjournaliste Bernice Notenboom bij LVNL vertoond aan geïnteresseerde medewerkers. In de film onderzoekt Bernice de luchtvaartindustrie en ons vlieggedrag. Ook laat ze luchtvaartspecialisten aan het woord over de magie en de uitdagingen van de sector bij het verduurzamen van de luchtvaart, waaronder de CEO van LVNL Michiel van Dorst. Na de vertoning ging Bernice het gesprek aan met medewerkers van LVNL en een panel met experts van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, Climate Neutral Group en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. Daarnaast namen we deel aan een externe paneldiscussie over deze documentaire in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam in het kader van het maatschappelijk debat.

Zo wordt vanuit het programma duurzaamheid een impuls gegeven aan dit thema binnen LVNL. Het doel van het programma is om duurzaamheid in het DNA van de organisatie te verweven, zodat duurzaamheid de standaard en een vanzelfsprekendheid wordt binnen LVNL. Zie ook het hoofdstuk Social (gezond en sociaal) voor een toelichting op dit thema.

‘De maatschappij in ons DNA’ is een rode draad door alle thema’s waar LVNL aan werkt. We hebben een maatschappelijke functie en eigen verantwoordelijkheid binnen de mondiale en landelijke duurzaamheidskwestie. Met onze bijdrage aan verduurzaming van de LVNL-operatie en bedrijfsprocessen tonen we onze betrokkenheid, kunnen we onze toekomst veiligstellen en een aantrekkelijke werkomgeving bieden voor onze medewerkers.